Noutati Legislative

Voucherele pentru biciclete se impozitează!

04/22/2019

“Veniturile sub forma voucherelor pentru biciclete se incadreaza in categoria veniturilor din alte surse care se declara si se impoziteaza prin depunerea declaratiei unice de catre beneficiarul veniturilor (persoana fizica), in anul urmator celui de realizare a venitului. Astfel, pentru veniturile de aceasta natura obtinute in anul 2018, persoana fizica are obligatia depunerii declaratiei unice in anul 2019, prin completarea Capitolului I – Date privind impozitul pe veniturile realizate si contributiile sociale datorate in anul 2018 – Sectiunea 1 – Date privind impozitul pe veniturile realizate din Romania in anul 2018.

Totodata, precizam ca, in cazul veniturilor realizate sub forma voucherelor pentru biciclete se vor aplica in mod corespunzator si prevederile Titlului V „Contributii sociale obligatorii” din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare.

Mentionam ca Ministerul Finantelor Publice a instiintat Primaria Capitalei, inca din 2017, cu privire la regimul fiscal aplicabil acestor vouchere.

“Pentru a veni in sprijinul contribuabililor care trebuie sa-si indeplineasca obligatiile fiscale, Ministerul Finantelor Publice, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala pune la dispozitia acestora calculatoare in sistem self service, in vederea accesarii serviciilor electronice oferite. La cerere, contribuabilii pot fi indrumati direct de catre inspectorii fiscali”, incheie ANAF.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.